Thajské červené curry v jednom hrnci.
Suroviny:
- 1 balení Shirataki nudlí
- 1 pl olivového oleje
- 1/2 pl strouhaného čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 pl red curry pasty (případně 1 čl kari koření)
- 1 šálek zeleninového vývaru
- ½ šálku kokosového mléka
- 2 cherry rajčata
- 4 zelené fazolky
- 3 žampiony
- 1 limetka
Postup:
Na středním ohni rozehřejeme olej. Přidáme zázvor a mícháme asi 30 sekund. Přidáme česnek a curry pastu a mícháme dalších 30 sekund až jednu minutu. Nyní přidáme nakrájené žampiony a smažíme zhruba 3 minuty. Přidáme fazolky a smažíme další 3 minuty. Nakonec přidáme rozpůlená rajčata a trošku je osmahneme. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. 5 minut povaříme a přidáme kokosové mléko, znovu necháme projít varem a odstavíme.
Špageti Shirataki vybereme z obalu, propláchneme a necháme okapat. Smícháme špagety s curry zakápneme limetkovou šťávou a dochutíme solí.
Můžeme dozdobit koriandrem, petrželkou, nebo klíčky.