Recept

Thajské červené curry v jednom hrnci.

konjac shirataki kari

Suroviny:

  • 1 balení Shirataki nudlí
  • 1 pl olivového oleje
  • 1/2 pl strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 pl red curry pasty (případně 1 čl kari koření)
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • ½ šálku kokosového mléka
  • 2 cherry rajčata
  • 4 zelené fazolky
  • 3 žampiony
  • 1 limetka

Postup:

Na středním ohni rozehřejeme olej.  Přidáme zázvor a mícháme asi 30 sekund. Přidáme česnek a curry pastu a mícháme dalších 30 sekund až jednu minutu. Nyní přidáme nakrájené žampiony a smažíme zhruba 3 minuty. Přidáme fazolky a smažíme další 3 minuty. Nakonec přidáme rozpůlená rajčata a trošku je osmahneme. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. 5 minut povaříme a přidáme kokosové mléko, znovu necháme projít varem a odstavíme.

Špageti Shirataki vybereme z obalu, propláchneme a necháme okapat. Smícháme špagety s curry zakápneme limetkovou šťávou a dochutíme solí.

Můžeme dozdobit koriandrem, petrželkou, nebo klíčky.

 

DALŠÍ RECEPTY